It is currently Wed Dec 17, 2014 2:57 pm

All times are UTC - 5 hours





Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: SOME PROBLEMS
PostPosted: Mon Oct 21, 2013 8:44 am 
Second Lieutenant
Second Lieutenant
User avatar
 Profile

Joined: Thu May 02, 2013 12:04 am
Posts: 277
Guys....i was attacking a superior colony than me wid 20 full tank squads as the colony had no units in it.I was on checking whether the owner had moved his units or not.But at the last 30 secs of tick when i refreshed i found that the owner was moving its units and it was only 1 tick away..SAME AS ME...so i decided to pull back wid 20 seconds for the nxt tick.Bt to my dismay i found when i pulled my sqauds back it showed that a TICK IS PASSED.PLZ REFRESH.

Fortunately i won the battle bt wid heavy losses.i still cannot understand why it showed it was already a tick when 20 seconds were still there.CAN ANYONE EXPLAIN ME THIS?

_________________
Image
Image

I WANT TO PERFORM BETTER THAN THIS


Top
 

 Post subject: Re: SOME PROBLEMS
PostPosted: Mon Oct 21, 2013 8:51 am 
Captain
Captain
User avatar
 Profile

Joined: Fri Jan 25, 2013 5:20 pm
Posts: 1182
Cant say for sure but probably had units moving away that he returned or something. A lot of little tactics can happen if you arent constantly refreshing every 5-10 minutes every tick of an attack to see whats happened.

_________________
BoS (E4) NUKE (Fantasy)
Image

Retired NEWS Reporter.


Top
 

 Post subject: Re: SOME PROBLEMS
PostPosted: Mon Oct 21, 2013 10:49 am 
Second Lieutenant
Second Lieutenant
User avatar
 Profile

Joined: Thu May 02, 2013 12:04 am
Posts: 277
I didnot mean that Slinky..i meant why could i not pull back my units even if 20 seconds to another tick were there..yet the Description shows that A TICK IS OVER..and as to Refresh i refresh every 4 minutes.

_________________
Image
Image

I WANT TO PERFORM BETTER THAN THIS


Top
 

 Post subject: Re: SOME PROBLEMS
PostPosted: Mon Oct 21, 2013 11:02 am 
Captain
Captain
User avatar
 Profile

Joined: Fri Jan 25, 2013 5:20 pm
Posts: 1182
Charlesmohapatra wrote:
I didnot mean that Slinky..i meant why could i not pull back my units even if 20 seconds to another tick were there..yet the Description shows that A TICK IS OVER..and as to Refresh i refresh every 4 minutes.


Oh the margin for tick error is about 1 minute for the game due to server lag. Usually the tick never happens later than its suppose to it usually ends earlier than its suppose to if it messes up. Which is why you see a lot of major armies move with 1 minute left instead of 5-15 seconds

_________________
BoS (E4) NUKE (Fantasy)
Image

Retired NEWS Reporter.


Top
 

 Post subject: Re: SOME PROBLEMS
PostPosted: Mon Oct 21, 2013 11:05 am 
Second Lieutenant
Second Lieutenant
User avatar
 Profile

Joined: Thu May 02, 2013 12:04 am
Posts: 277
Slinkybd wrote:
Charlesmohapatra wrote:
I didnot mean that Slinky..i meant why could i not pull back my units even if 20 seconds to another tick were there..yet the Description shows that A TICK IS OVER..and as to Refresh i refresh every 4 minutes.


Oh the margin for tick error is about 1 minute for the game due to server lag. Usually the tick never happens later than its suppose to it usually ends earlier than its suppose to if it messes up. Which is why you see a lot of major armies move with 1 minute left instead of 5-15 seconds

OHK...i got it...bt i have read in Several guides prescribed by Pro;s in which they state that Move 1 min ahead or 20-30 secs ahead if u have confidence on ur Internet..which i do......

_________________
Image
Image

I WANT TO PERFORM BETTER THAN THIS


Top
 

 Post subject: Re: SOME PROBLEMS
PostPosted: Mon Oct 21, 2013 3:08 pm 
Sr. Moderator
Sr. Moderator
User avatar
 Profile

Joined: Sun Oct 30, 2011 5:09 am
Posts: 3364
Gender: male
Maybe your confidence is misplaced. :lol: I would suggest watching the clock on your computer rather than the tick countdown.

_________________
Image


Top
 

 Post subject: Re: SOME PROBLEMS
PostPosted: Mon Oct 21, 2013 4:02 pm 
BD Maintenance Team
BD Maintenance Team
User avatar
 Profile

Joined: Sat Nov 05, 2011 2:55 pm
Posts: 1546
Gender: male
lol yea also some worlds have very distinct patterns on their lag. for example the last time i played e2 my team noticed that there was about a 1 and 30 secs at the 30 mins but it refreshed way after when it was 00

_________________
Image
Apollo wrote:
Eh, I try to win every once and awhile. Gotta keep up appearances.


Top
 

 Post subject: Re: SOME PROBLEMS
PostPosted: Mon Oct 21, 2013 4:34 pm 
SM Moderator
SM Moderator
User avatar
 Profile

Joined: Mon Oct 15, 2012 4:08 pm
Posts: 1621
Location: England
Gender: male
lifenstuff wrote:
lol yea also some worlds have very distinct patterns on their lag. for example the last time i played e2 my team noticed that there was about a 1 and 30 secs at the 30 mins but it refreshed way after when it was 00


I noticed this with M2 ^_^ The tick wasn't for about 20 seconds after the countdown had finished

_________________
ImageImageImage


Top
 

 Post subject: Re: SOME PROBLEMS
PostPosted: Mon Oct 21, 2013 8:40 pm 
Major
Major
User avatar
 WWW  Profile

Joined: Wed Jul 28, 2010 5:38 am
Posts: 2979
Location: Broome, Western Australia
Gender: male
In-game counters aren't 100% accurate, it's best to make any last minute moves before the 60 second mark if you're unsure about the particular server's lag, which has nothing to do with your internet connection.

_________________
Retired Head Mod

Image

Most Crystals: 121
Highest Power: 212


Sensual bath time feat. Ferr3t
Spoiler:
Image


Top
 

 Post subject: Re: SOME PROBLEMS
PostPosted: Tue Oct 22, 2013 2:24 am 
Captain
Captain
User avatar
 Profile

Joined: Mon Feb 18, 2013 8:42 am
Posts: 725
Ferr3t wrote:
In-game counters aren't 100% accurate, it's best to make any last minute moves before the 60 second mark if you're unsure about the particular server's lag, which has nothing to do with your internet connection.


normally, what I do is, Checking World clock once with my PC Time, all worlds have different Clocks lol, like e1 have same time tick change time as I have on my PC, g1 also like it, But F2 is on like 29 minuts 20 seconds ... others are like this....

it depends on your net and PC speed also, if you have faster net and PC, you can callibrate timing once, and follow this next time for that particular world :)

_________________
Image

Skype: ^^^ naveedakbarkhan ^^^


Top
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC - 5 hours



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group  
Copyright Tacticsoft Ltd. 2008   
Updated By phpBBservice.nl