It is currently Wed Apr 16, 2014 2:51 am

All times are UTC - 5 hours



Forum rules


Please stay on topic.

Please respect other community members moderators and administrators.

No spam.



Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Settings Change
Yes(thanks)
Tweak(how)
No(why)
You may select 1 option

View results
Author Message
 Post subject: Default Settings Change
PostPosted: Wed Aug 07, 2013 3:26 pm 
BD Maintenance Team
BD Maintenance Team
User avatar
 Profile

Joined: Mon Aug 27, 2012 12:27 pm
Posts: 1287
So I noticed the lag isn't gone.. (it's better a lot better) but long story short.. I'm going to start playing on my old account.. and it was 10 times more laggy.. my turn got skipped a lot.. I was wondering why.. then I noticed the quality etc. was on high... now most people who try the game won't know that etc.. and they might quit because of lag etc... I know that it's good to see the quality of the artwork or whatever.. personally I can't tell a difference.. but I think making the game playable making people stay in the game etc.. is more important than the small art change...

Spoiler:
Image

Like so

_________________
Add me on skype
BattleDawnPro

Check out RupertAngier's Wonderful Community Suggestions ;)
http://www.battledawn.com/forum/viewtopic.php?f=112&t=25755
Image
Image


Top
 

 Post subject: Re: Default Settings Change
PostPosted: Wed Aug 07, 2013 3:37 pm 
First Lieutenant
First Lieutenant
User avatar
 Profile

Joined: Wed Dec 12, 2012 11:53 am
Posts: 521
Gender: male
Maybe whats needed is a warning saying "if you are experiencing lag problems then we recommend changing your settings to fix it" because some don't have lag problems.

_________________
Image
Add me on SuperMechs:5791852


Top
 

 Post subject: Re: Default Settings Change
PostPosted: Wed Aug 07, 2013 3:40 pm 
BD Maintenance Team
BD Maintenance Team
User avatar
 Profile

Joined: Mon Aug 27, 2012 12:27 pm
Posts: 1287
that could also work..

_________________
Add me on skype
BattleDawnPro

Check out RupertAngier's Wonderful Community Suggestions ;)
http://www.battledawn.com/forum/viewtopic.php?f=112&t=25755
Image
Image


Top
 

 Post subject: Re: Default Settings Change
PostPosted: Wed Aug 07, 2013 3:58 pm 
First Lieutenant
First Lieutenant
 Profile

Joined: Tue May 14, 2013 3:07 pm
Posts: 531
Location: USA
Either idea works for me. If an opponent's end is laggy, that lag could affect the other player, so this is very needed. Could catch Rupert!

_________________
Bored? Tired of winning? Add me (7367266) and I can help retire your boredom.


Top
 

 Post subject: Re: Default Settings Change
PostPosted: Wed Aug 07, 2013 4:03 pm 
First Lieutenant
First Lieutenant
User avatar
 Profile

Joined: Wed Dec 12, 2012 11:53 am
Posts: 521
Gender: male
Voted yes btw

_________________
Image
Add me on SuperMechs:5791852


Top
 

 Post subject: Re: Default Settings Change
PostPosted: Wed Aug 07, 2013 4:15 pm 
BD Maintenance Team
BD Maintenance Team
User avatar
 Profile

Joined: Mon Aug 27, 2012 12:27 pm
Posts: 1287
thanks:)
I think this is part of the reason why I quit when super mechs first came out... I had no idea that this was why I was having lag... sure people now a days can check the forums for help etc.. but probably 1/30th of the players check the forums... (if we're lucky (I don't know for sure so don't judge lol)) and why should they when 1/3 of their turns are getting skipped... it's no fun.. they can't get help cause the game isn't fun and the game can't get fun cause it isn't fun.. etc.. so lets cut out this whole scenario etc.. and honestly I'd rather a message say (your artwork could be better but be careful of lag) letting people get hooked on the game and learn to love it like a lot of us have.. and get our player base better...

_________________
Add me on skype
BattleDawnPro

Check out RupertAngier's Wonderful Community Suggestions ;)
http://www.battledawn.com/forum/viewtopic.php?f=112&t=25755
Image
Image


Top
 

 Post subject: Re: Default Settings Change
PostPosted: Wed Aug 07, 2013 4:33 pm 
Second Lieutenant
Second Lieutenant
 Profile

Joined: Fri Jun 14, 2013 7:55 am
Posts: 191
Location: Qatar, hot and sandy.
Gender: male
I think this could be a part of the compulsory tutorial, swapping settings from high graphics & poor performance to low graphics and better performance. This part of the tutorial would allow the player to set it as s/he likes afterwards, but would raise awareness of the option and its connection to lag.
Coupled with a warning popping up now and again, it could really help those who get lag issues.

(I voted 'tweak' but can change to yes if it looks like gettin close to the mythical 30 votes)


Top
 

 Post subject: Re: Default Settings Change
PostPosted: Wed Aug 07, 2013 4:43 pm 
BD Maintenance Team
BD Maintenance Team
User avatar
 Profile

Joined: Mon Aug 27, 2012 12:27 pm
Posts: 1287
BigDaddy22 wrote:
I think this could be a part of the compulsory tutorial, swapping settings from high graphics & poor performance to low graphics and better performance. This part of the tutorial would allow the player to set it as s/he likes afterwards, but would raise awareness of the option and its connection to lag.
Coupled with a warning popping up now and again, it could really help those who get lag issues.

(I voted 'tweak' but can change to yes if it looks like gettin close to the mythical 30 votes)


This sounds great and a good add on of what I thought of and am trying to do.. with your add on though.. I'd still think it would be best if it was default on low... just in case.. but great points..

_________________
Add me on skype
BattleDawnPro

Check out RupertAngier's Wonderful Community Suggestions ;)
http://www.battledawn.com/forum/viewtopic.php?f=112&t=25755
Image
Image


Top
 

 Post subject: Re: Default Settings Change
PostPosted: Wed Aug 07, 2013 6:50 pm 
First Lieutenant
First Lieutenant
 Profile

Joined: Tue May 14, 2013 3:07 pm
Posts: 531
Location: USA
BigDaddy22 wrote:
I think this could be a part of the compulsory tutorial, swapping settings from high graphics & poor performance to low graphics and better performance. This part of the tutorial would allow the player to set it as s/he likes afterwards, but would raise awareness of the option and its connection to lag.
Coupled with a warning popping up now and again, it could really help those who get lag issues.

(I voted 'tweak' but can change to yes if it looks like gettin close to the mythical 30 votes)



I agree – the tutorial is a good place to put this message, but sometimes people forget/do not pay attention to the tutorial. I think having as many fail safe mechanisms in place is the best operating procedure, so that if one person does not pay attention to the tutorial, they will have the default at a less laggy spot.

_________________
Bored? Tired of winning? Add me (7367266) and I can help retire your boredom.


Top
 

 Post subject: Re: Default Settings Change
PostPosted: Wed Aug 07, 2013 7:18 pm 
Sr. Moderator
Sr. Moderator
User avatar
 Profile

Joined: Sun Oct 30, 2011 5:09 am
Posts: 3325
Gender: male
I personally cannot see the settings of this game affecting lag, the graphics are so minimal any machine put out in the last 10 years should be fine with it. Hell my computer is a few years old with drivers that haven't been updated in 2 years. In short I think you have a net issue not an issue rendering the graphics of the game.

_________________
Image


Top
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC - 5 hours



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group  
Copyright Tacticsoft Ltd. 2008   
Updated By phpBBservice.nl